Hvad er UV-Jagt

 

 

UV-Jagt er en forkortelse for undervandsjagt.

Vi er ikke jægere, men fiskere der fisker, fisken under vandet. Vi opholder os i naturen og beskytter den med bæredygtig fiskeri..

Vi er udstyret med maske, finner og snorkel, en dragt på 5-7 mm, et spyd eller en harpun. En bøje har vi, med et blå/hvidt flag, som man er fastgjort til med en line.

Dragten gør, at man kan holde varmen og være i vandet  i mange timer. 
Det gælder så om, at dykke ned og finde fiskene og fange dem.

Bøjen indikerer overfor andre på vandet, at her er en dykker i vandet og ens makker kan altis se hvor man er selv om man er under vandet.    

Har man først prøvet, at jage fisken i dens miljø og set den fantastiske natur vi har under vandet, kunne se  hvad man fisker efter, så bliver det en besættelse.

Ens grej bliver bedre og bedre og fiskestangen man brugte før begynder, at samle støv.  Vi fisker ikke i blinde, vi udvælger selv fisken. Det er en helt anden form for fiskeri.

Vi ligger i overfladen og spejder efter fisken og dykker ned når vi spotter fisken eller man ligger på bunden og gemmer sig i tangen eller bag en sten. Det føles helt rigtigt og giver en fantastisk følelse i kroppen når man kommer til overfladen med fisken på spyddet. 

Kun ens egen dygtighed gør, at der er succes.

Vi har ingen hjælpemidler til at lokke fisken, der er kun dig og dine evner og tålmodighed.

Ingen små fisk lider overlast for vi lader dem svømme videre. Vi tager kun dem der holder mindstemål og ikke er fredet.

Intet natur lider overlast af vores fiskegrej. Alt vi har med i vandet, kommer med op. 

Behandl naturen med respekt og tag ikke mere end man kan spise. 

Vi tager hummere, krabber, blåmuslinger og østers med hænderne og juniorerne stikker fladfisk med spyd.  Meget kan spises ude i havet og det smager bedst selv, at samle det. 

UV-Jagt giver ro i sjælen.

Mange af os har en hektisk dagligdag og det, at komme ud og slappe af i vandet er livsbekræftende. I havet forsvinder stress og de mange tanker, som vi har i hovedet til daglig. I havet fokuser man på den skønne natur og livet der udfolder sig under en.

Bål på stranden, kvalitetstid med sine børn, ro i sjælen.  Uv-jagt giver god mening, gode naturoplevelser og er en sund og livsbekræftende sport for både voksne og børn.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


 

 

Stig Pryds

Vi får fornøjelsen af Stig Pryds til 2 dages kursus i 2022

Harpunen.dk

UV-Jagtklub i østjylland

Sponsorer og samarbejde

Dykkerbutik i Randers

Alt i dykkerudstyr

Dykkerbutik i Århus

Alt i dykkerudstyr

Opret arrangement

Nemt og hurtigt.