Bliv medlem for kun kr 650,- årligt. inkl medlemsskab af Dansk Sportsdykker Forbund (DSF).  *   Medlem af DSF er du sikret redning og eftersøgning i hele verden uden for Danmark. * 

Den 30-11-2019

Hvad er UV-Jagt


UV-Jagt er en forkortelse for undervandsjagt. Vi er ikke jægere, men fiskere der fisker, fisken under vandet.

Vi er udstyret med maske, finner og snorkel, en dragt på 5-7 mm, et spyd eller en harpun.

Dragten gør, at man kan holde varmen og være i vandet  i mange timer. En bøje har vi, med et blå/hvidt flag, som man er fastgjort til med en line.
Det gælder så om, at dykke ned og finde fiskene og fange dem.

Bøjen indikerer overfor andre på vandet, at her er en dykker i vandet.

Mange undervandsjægere har været fiskere med stang i mange år og gør det stadig i kombination med undervandsjagt. Men har man først prøvet, at jage fisken i dens miljø og set den fantastiske natur vi har under vandet og kunne se  hvad man fisker efter så bliver det en besættelse.

Ens grej bliver bedre og bedre og fiskestangen begynder, at samle støv.  Vi fisker ikke i blinde, vi udvælger selv fisken. Det er en helt anden form for fiskeri.

Vi ligger i overfladen og spejder efter fisken, eller man ligger på bunden og gemmer sig i tangen eller bag en sten, det føles helt rigtigt og giver en fantastisk følelse i kroppen når man kommer til overfladen med fisken på spyddet.

Kun ens egen dygtighed gør, at der er succes.
Vi har ingen hjælpemidler til at lokke fisken, der er kun dig og dine evner og tålmodighed.

Vores fiskeri er bæredygtigt, ingen små fisk lider overlast for vi fanger kun dem der holder mindstemål og fredning. Intet natur lider overlast af tabte blink, fluer, liner eller andre former for fiskegrej.

Vi fisker hummere, krabber, blåmuslinger og østers. Meget kan spises ude i havet og det smager bedst selv at samle det.

Der er noget helt fantastisk ved at være i vandet om natten, og er noget, som mange af os sætter stor pris på. Men i 2019 gjorde EU det desværre forbudt, at fange fisk med harpun i DK om natten.  Vi må stadig gerne være i vandet, vi må bare ikke bruge vores harpun så vi må udvikle andre metoder så vi kan nyde det fantastiske i, at fange fisk om natten og udviklingen er i gang så vi er klar til sæsonen starter til foråret.  

Uv-jagt giver god mening, gode naturoplevelser og er en sund og livsbekræftende hobby.


 

Danskvand Productions

Natdyk med snare

Danskvand Productions

Natdyk med net

Norge 2020

Kun for medlemmer

Langeland 2020

Kun for medlemmer

Besøgstæller

Besøg siden den: 01-07-2017
Total: 099768
Dagligt: 112

1 online