COVI19 er her og klubaktiviteter er sat på pause. MEN derfor kan vi godt tag på fisketur og det gør vi i Harpunen. Sidste weekend var det hummere i den kommende weekend 2 & 3 maj er det havørreder, torsk og hummere der skal på menuen. 

Den 20-01-2020

Hvad er UV-Jagt


UV-Jagt er en forkortelse for undervandsjagt. Vi er ikke jægere, men fiskere der fisker, fisken under vandet. Vi opholder os i naturen og beskytter den.

Vi er udstyret med maske, finner og snorkel, en dragt på 5-7 mm, et spyd eller en harpun. En bøje har vi, med et blå/hvidt flag, som man er fastgjort til med en line.

Dragten gør, at man kan holde varmen og være i vandet  i mange timer. 
Det gælder så om, at dykke ned og finde fiskene og fange dem.

Bøjen indikerer overfor andre på vandet, at her er en dykker i vandet.   

I klubben har mange af os undervandsjægere været fiskere med stang i mange år og gør det stadig i kombination med undervandsjagt. Men har man først prøvet, at jage fisken i dens miljø og set den fantastiske natur vi har under vandet, kunne se  hvad man fisker efter, så bliver det en besættelse.

Ens grej bliver bedre og bedre og fiskestangen begynder, at samle støv.  Vi fisker ikke i blinde, vi udvælger selv fisken. Det er en helt anden form for fiskeri.

Vi ligger i overfladen og spejder efter fisken og dykker ned når vi spotter fisken eller man ligger på bunden og gemmer sig i tangen eller bag en sten. Det føles helt rigtigt og giver en fantastisk følelse i kroppen når man kommer til overfladen med fisken på spyddet. 

Kun ens egen dygtighed gør, at der er succes.
Vi har ingen hjælpemidler til at lokke fisken, der er kun dig og dine evner og tålmodighed.

Vi ser gerne, at vores natur også er hér for kommende generationer.  At vores hav er så klart, som det ofte er når vi er ude.

Vi samler affald når vi ser det i vandet eller på stranden og får det smidt i skraldespande, hvor det hører hjemme. 

Ingen små fisk lider overlast for vi lader dem svømme videre. Vi tager kun dem der holder mindstemål og ikke er fredet.

Intet natur lider overlast af vores fiskegrej. Vi samler det op, som ligger af andres fiskegrej. og vi finder ofte blink og line både over og under vandet.

Det sker man ser fisk der er fanget med krog i munden og mange meter line slæbende efter sig, fra en fiskers line der er brudt i kampen. Nogle kan gøres fri og svømme videre, andre er så afkræftede, at de må aflives. Den slags sker ikke ved vores fiskeri.

Vi finder vinflasker, dåser, og plastik flasker. Der er desværre meget affald i naturen og vi samler det op når vi finder det.

Vi tager hummere, krabber, blåmuslinger og østers med hænderne og juniorerne stikker fladfisk med spyd.  Meget kan spises ude i havet og det smager bedst selv, at samle det. 

Der er noget helt fantastisk ved at være i vandet om natten, og er noget, som mange af os sætter stor pris på i klubben. Desværre blev det forbudt, at jage med harpun om natten i august 2019.

Vi må stadig gerne være i vandet, vi må bare ikke bruge vores harpun. Der findes allerede andre metoder til, at fange fisk med så vi stadig kan nyde det fantastiske i, at fange fisk om natten. Dog er der intet der slår det at fange fisk med Harpun så vi håber meget på i Harpunen, at det forbud en dag bliver skrottet.  

UV-Jagt giver ro i sjælen.

Mange af os har en hektisk dagligdag og det, at komme ud og slappe af i vandet er livsbekræftende. I havet forsvinder stress og de mange tanker, som vi har i hovedet til daglig. I havet fokuser man på den skønne natur og livet der udfolder sig under en.

Uv-jagt giver god mening, gode naturoplevelser og er en sund og livsbekræftende sport for både voksne og børn.

 

 


 

Fussingø sø

Fussingø Sø

Ivan og Vitaliy på jagt

Slået op af Undervandsjagtklubben Harpunen i Tirsdag den 4. februar 2020

Fussingø sø

Affaldsindsamling Fussingø sø

Vi fandt mange ting på de 2 timer vi var i søen og mange interessede mennesker fik vi en snak med. https://harpunen.dk/rentvand

Slået op af Undervandsjagtklubben Harpunen i Lørdag den 1. februar 2020

Affaldsindsamling