COVI19 er her og klubaktiviteter er sat på pause. MEN derfor kan vi godt tag på fisketur og det gør vi i Harpunen. Sidste weekend var det hummere i den kommende weekend 2 & 3 maj er det havørreder, torsk og hummere der skal på menuen. 

Klubben

Harpunen blev til på terassen i KFUM spejderhytte på Langeland en solskinsdag i maj 2017, hvor vi sad en flok uv-jægere og nød solen og kiggede ud på den Rib, som vi skulle have haft. 

Vi var på daværende tidspunkt medlem af en anden klub, som vi var på tur med til Langeland, hvor vi i noget tid ikke havde følt os hjemme.

Der skulle ske noget nyt og der var ikke nogle klubber vi sådan lige brændte for, at melde os ind i, så kunne vi da bare starte vores egen.

I juli 2017 dannede vi bestyrelsen Kenneth Kofoed, Henrik Lisby, Rasmus Veng, Martin Ohrt, Eik Jørgensen


Vi spurgte ikke nogen til råds, hvordan en uv-jagt klub skulle opbygges, vi gjorde det bare. Vi har gjort det tunge arbejde selv, helt fra bunden, her er der ikke taget genveje. Alt der blev bygget op i Harpunen er vores eget og det er det den dag idag. 

Kenneth, Henrik og Martin er ikke i klubben mere. Andre interesser har fået lov, at tag grebet for klubben og sådan er det. Klubber skifter bestyrelser og medlemmer kommer og går.

Her i 2020 kan vi se nye medlemmer i Harpunen og nye bestyrelses medlemmer, som gør, at klubben udvikler sig.

Vi gør dog, som vi altid har gjort det.

Præcis sådan, som vi selv vil og uden at lade os påvirke af hvordan andre gør tingene eller hvad andre klubber de arrangerer. 

 

Vi har været gode til at finde på nye ting og vi kan se tilbage på mange gode turer og arrangementer.

Ras og Eik har båret rundt på tungt scene-udstyr ved koncerter og pillet store koncert scener ned om natten og pakket det på lastbiler. Det gav gode penge i klubkassen

Vi fandt på, at afholde et stort Lan-Party i Langå (LLP), og det blev udført med hjælp af medlemmer i klubben og godt 20 frivillige. Havde det ikke været for de frivillige forældre så kunne den slags ikke afholdes. 

Gevinsten for klubben var ikke den store da alt var betalt og med den store risiko for klubben, hvis noget gik galt, besluttede vi os for i bestyrelsen, at overdrage hele arrangementet til en privat person der var med til planlægning i 2019.

Vi har dirigeret biler til Drive-In biograf, vi har været vagter ved VIP indgange og vi har slikket solskin, som hegnsvagter. Det er steder, hvor vi også har aftaler i 2020 og det klubben har tjent mest på.

Vi har fundet på en ny ide. Her er ansvaret næsten lig nul. Her kan klubben tjene rigtig godt og langt bedre, end ved noget, vi ellers har prøvet. Det glæder vi os rigtig meget til og noget vi kan gentage år efter år. 

 

 

 


  

Klubben lejer en stor dejlig hytte på Langeland, som vi har mange år frem på præcis samme dato. Den tur glæder vi os altid til.

Det er en fantastisk perle der ligger 25 meter fra strandkanten til noget af Danmarks bedste fiskevand. En stor lækker hytte med plads til 35 personer.

En tur kun for medlemmer og familie.

Så sørger vi ellers for at der er faste turer i kalenderen hele året og så skal vi ud og laver mad på bål, meget mere end vi har gjort i 2019. 

Vi skal på hummertur til marts.

Vi skal til en ubeboet ø til maj med overnatning. 

Langeland i juni

Norge til september.


Klubben har adgang til Nørrevangskolens værksted, hvor der kan bygges Harpuner eller andre ting man har brug for. Vi har ansøgt om at få adgang til værkstedet hele året rundt,  hver søndag.

Værkstedet er stort og ligger lige til døren med parkering så det er nemt.  

Klubben har alt det værktøj der kræves for, at kunne bygge harpuner.

Ved medlemsskab kan man tag i værksted hver søndag, hvis man har lyst til det.

 

 

 


Vi er kommet på den ide, at bruge vores ekspertise, som fridykkere til, at gøre rent for det affald vi mennesker smider ud i vandet. Derfor har vi sat projekt RentVand i gang.

Vi skal ud i søer og åer i Randers Kommune og samler affald op.

Vores første projekt er Fussingø sø, som har en del affald ved badebroen og det ser ikke pænt ud. Så tager vi et kig på bunden og langs bredden søen rundt. Alt tager vi med os op og kører det til nærmeste genbrugsplads. 

Vi skal også ned af Gudenåen, hvor vi tager vores båd med. 

I havet tager vi altid affald med når vi finder det og vi mennesker er ikke gode til at passe på naturen selv om vi bryster os med det.  

Vi kan se at andre klubber følger trop. Det er jo rigtig fedt, at vores ideer bliver taget op af andre klubber og giver dem inspiration. laugh Vi er gode til at finde på mange ting i klubben på vores egen måde. 

Fussingø sø

Fussingø Sø

Ivan og Vitaliy på jagt

Slået op af Undervandsjagtklubben Harpunen i Tirsdag den 4. februar 2020

Fussingø sø

Affaldsindsamling Fussingø sø

Vi fandt mange ting på de 2 timer vi var i søen og mange interessede mennesker fik vi en snak med. https://harpunen.dk/rentvand

Slået op af Undervandsjagtklubben Harpunen i Lørdag den 1. februar 2020

Affaldsindsamling